Článek

Hledání divočiny s 5.A

Profilová fotka

Mgr. Jiří Mazal

Vytvořeno:

Spoluautoři:

  • Mgr. Hedvika Pařízková

Příjemný slunečný den 5. září se páťáci vydali objevovat jesenickou divočinu. Spolu s pracovníkem CHKO Jeseníky panem Štěpánem Mikulkou vycestovali za poznáváním přírodních krás do oblasti Skalního potoka na Střední Opavě a navštívili nově otevřené informační centrum Mlýn v Karlovicích.

Dopolední část programu v okolí Skalního potoka byla nejen relaxací v nádherném prastarém lese, ale také příležitostí, kterou děti využily k opravdu badatelskému průzkumu. Nadšeně se chopily lup a dalekohledů, neutekly jim rozličné druhy rostlin, stromů, drobného hmyzu nebo stopy po pohybu zvěře. Dokonce jimi nezůstal nepovšimnut chlup ze srsti kamzíka a nadšení je neopustilo ani poté, kdy pan Mikulka zkonstatoval, že spíše než o chlup z kamzíka půjde o umělé vlákno zanechané pravděpodobně nějakým druhem člověka J

           V informačním centru Mlýn v Karlovicích pro nás měl pan Mikulka připravené fotoreportáže a filmy ze svých cest. Měli jsme tak možnost zhlédnout jak přírodu, které nás obklopuje u nás doma v Jeseníkách, ale také alespoň na chvíli prostřednictvím vyprávění a snímků procestovat přírodní krásy celého světa.

           Nebudu mluvit pouze za sebe a paní asistentku Verču Hudečkovou, ale hlavně za nadšené děti, když tento malý výlet zhodnotím jako krásnou a povedenou akci. Všichni jsme přírodě zase o něco blíže díky záplavě nových a zajímavých informací, ale především příležitosti sami přírodu blíže prozkoumat a to přímo za doprovodu zasvěceného a znalého pracovníka Chráněné krajinné oblasti Jeseníky. Moc děkujeme a těšíme se zase někdy na viděnou!


„Výlet do přírody se mi moc líbil, hlavně skály, vodopád a hříbky, také fotky a videa krásných zvířat.“  Lukáš

 

„Líbily se mi filmy, fotky a přenáška.“ Štěpán.

 

„Mně se nejvíc líbila přírod okolo nás – vodopády, ticho, skály a vysoké stromy. Pan průvodce byl moc hodný a trpělivý.“ Sára

 

„Mně se líbila řeka s vodopádem a skála s vosím úlem. Škoda, že jsme neviděli nějaké větší zvíře.“ Tom K.

Galerie